Wat is Smart Home eigenlijk? Wij weten dat Smart Home voor veel mensen nieuw en onbekend is. Daarom beginnen we met het beantwoorden van 10 veel gestelde vragen (FAQ).

10 vragen over Smart Home van Huisgemak

1 Wat is Smart Home?

Smart Home is een veelzijdige installatie die je allerlei praktische zaken in en om huis uit handen neemt door geautomatiseerde, draadloze bediening. Zoals bijvoorbeeld het aansturen van verlichting, verwarming en alarmering. Je Smart Home checken en aansturen kan vanaf elke plek ter wereld. Via smartphone, tablet of een ander device. Smart Home wordt ook wel domotica en huisautomatisering genoemd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2 Waarom Smart Home?

Smart Home kan op verschillende manieren meerwaarde bieden. Bijvoorbeeld voor het vergroten van je wooncomfort, je gevoel van veiligheid, energie besparen of als je bijvoorbeeld behoefte hebt zorgondersteuning.

3 Wat heb je nodig om te starten?

Om te kunnen starten met Smart Home heb je de Basis Smart Home (‘gateway’) nodig en een internetverbinding. Vanuit de Basis Smart Home ga je je Smart Home opbouwen en desgewenst uitbreiden. Onze ervaren technici installeren de Smart Home Basis in je meterkast. Er komt verder geen hak- of breekwerk aan te pas.

4 Wat kan de Basis Smart Home allemaal?

De Basis Smart Home (gateway) is het centrale brein van je Smart Home oplossing. Alle aangesloten apparaten, diensten en producten worden hier mee aangestuurd.

5 Zijn er pakketten om de Basis Smart Home uit te breiden?

Ja, de Basis Smart Home is uit te breiden met diverse pakketten. Huisgemak biedt op dit moment drie pakketten die zijn afgestemd op verschillende behoeften en leefstijlen. Klik hiervoor de mogelijkheden.

6 Wat als mijn wensen niet in een standaard pakket vallen?

Dan maken we graag een Smart Home Plan voor je waarin al je behoeften en wensen verwerkt zijn. Bijvoorbeeld als je je huis wilt afstemmen op duurzamer of energieneutraal wonen. Dit kan al vanaf € 149,00.

7 Hoe ziet het eruit?

De Smart Home Basis ziet eruit als een klein kastje dat we gateway noemen. Dit plaatsen we in je meterkast en sluiten we aan op je internetverbinding. En vervolgens op je slimme meter. Het werkt draadloos, dus er komt geen breekwerk aan te pas. Het is makkelijk aan te brengen in elk type huis of appartement. Hoe klein dit kastje ook is, het is het moederschip van alle domotica in je huis.

8 Wat kost het?

Er zijn drie standaardpakketten met een vaste prijs. Laat je een Smart Home Plan op maat maken, dan zijn de kosten uiteraard afhankelijk van je wensen en keuzes. Check de pakketten of vraag een offerte aan als je interesse hebt in een Smart Home Plan op maat.

9 Is een soort abonnement mogelijk?

Ja, Smart Home is er ook in abonnementsvorm. Dit noemen we Smart Home als Service. Dat is genieten van de voordelen van Smart Home voor een vast bedrag per maand.

10 Kan er iemand alles komen uitleggen bij mij thuis?

Ja, onze adviseur komt graag bij u langs om alles rustig uit te leggen. Daarna bepaalt u of Smart Home iets voor u is. U zit na een adviesgesprek nergens aan vast.

Huisgemak Feitenkaart

Behoefte aan meer voorbeelden en feiten voordat u beslist? Vraag dan hier de Huisgemak Feitenkaart aan.